Emily Jane White (USA)

Debuutalbum ‘Dark Undercoat’ (2007) liet de wereld kennismaken met het gevoelige muzikale universum van Emily Jane White. Inderdaad, universum, want de Californische lijkt soms niet van deze planeet. Met haar liedjes legt ze een betoverende schoonheid, zachte melancholie en een fijngevoeligheid aan de dag waar je je als luisteraar simpelweg niet tegen kunt verzetten. Meer dan een decennium is er sinds haar eerste plaat verstreken en in die periode heeft White met de daaropvolgende albums ‘Victorian America’ (2009), ‘Ode To Sentience’ (2010), ‘Blood/Lines’ (2013) en ‘They Moved In Shadows All Together’ (2016) een discografie opgebouwd waarmee ze zich als singer-songwriter op de internationale kaart heeft gezet. 

Op haar nieuwe en zesde album ‘Immanent Fire’ geeft ze op hoopgevende wijze een stem aan het gevoel van leven op een planeet die op de rand van vernietiging staat. Met haar feeërieke stem gidst ze de luisteraar door griezelige landschappen, grotten van reverb, kerkorgelklanken en synth arpeggio's. In de mix van elektronische en akoestische instrumenten geeft de unieke altstem van White de zware melancholie een ontroerende lichtheid. White weet zich in haar filmische presentatie van dynamische songwriting gesteund door orkestrale percussie, strijkers, zware gitaren en koorstemmen.

Emily Jane White (USA)

"Het is een noodzaak geweest om Immanent Fire te maken."

Written in Music over 'Immanent Fire' (****)

"Klimaatverandering is onmiskenbaar een van de belangrijkste politieke thema’s van deze tijd. Op het donkere, sprookjesachtige Immanent Fire zingt Emily Jane White je als een sirene toe, met dit hedendaagse thema als rode draad. "

The Daily Indie over 'Immanent Fire'

"Op het podium bewijst ze zich - vergezeld van een bassist en een drummer - als een goede zangeres en muzikante. Haar stem klinkt bezwerend - zoals bij bijvoorbeeld PJ Harvey ook vaak het geval is"

Haarlems Dagblad over een van de live shows van de tour in december 2019