De van oorsprong uit het Brabantse Handel afkomstige, maar al jaren vanuit Londen opererende indiefolkmuzikant verdeelt zijn tijd over zijn baan als chef-kok in zijn woonplaats, het rondtoeren van de wereld als extra bandlid bij Bear’s Den en het uitbrengen en live spelen van zijn eigen werk. 

Op ‘You Were The Place’ (september 2019) schrijft Van der Ven de pijn en frustratie over het verloren gaan van een prille liefde van zich af. Hij gebruikt het album om zijn gekwetste gevoelens als gevolg van een in de knop gebroken liefde ruimte te geven, maar ook de pijn en humor die het delen van kwetsbare emoties met zich meebrengt. De nummers zijn geschreven vanuit verschillende perspectieven, waaronder die van vrienden, familie, collega’s en hemzelf.

"Een wonderlijk geheim, gestalte gegeven door vier uitstekende muzikanten die met bands als Matthew & The Atlas en Bear’s Den veel groter gewend zijn en dus véél beter zijn dan andere ‘debutanten’ die de trappen naar dergelijke bovenzaaltjes beklimmen. Dat geldt zeker ook voor Van der Ven zelf, die in al zijn vriendelijke onnadrukkelijkheid grote indruk maakte met zijn trefzekere, halfhoge zang, even beheerste als resolute gitaarspel en vooral met zijn veelzijdigheid als songschrijver." Volkskrant (****) over de show in Luxor Live

714