Brent Beukelaer (BE)

Nederlandstalige indie

Brent Beukelaer (BE)

Brent Beukelaer (BE)

Brent Beukelaer brengt kleine unieke verhalen uit een alternatief universum dat net om de hoek ligt. Met zijn nederlandstalige indie-muziek schept hij een kleurrijke wereld die warm en fris is tegelijk. Wie deze wereld even helemaal beu is, is meer dan welkom in die van Brent Beukelaer. Hij wordt geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Spinvis, Radiohead, Boudewijn De Groot, Neil Young en Lieven Coppieters.
In 2016 werd Brent de Belgische winnaar van de prestigieuze Nekka- wedstrijd en daarna speelde hij oa op Dranouter Festival, in Het Depot (support Maaike Ouboter en Buurman), De Arenberg (support Stoomboot) en de AB Club (support Walrus).

In augustus 2021 kwam het debuutalbum ‘Heen Zonder Weer’ uit dat verschillende lovende 4 sterren reviews kreeg. De plaat werd voorgesteld in De Roma te Antwerpen en in De Tinnenpot te Gent. Interviews en live sessies volgden op Radio 1, Radio 2, Radio Willy, NPO Radio 5 en een indrukwekkende 2 Meter Sessie bij Jan Douwe Kroeske die uitgezonden werd op nationale televisie in Nederland.

Begin 2024 zal na een jaar werken het tweede album ‘Ramen Als Ogen’ verschijnen onder het jonge en veelbelovende Nederlandse label Polymoon (digitaal) die nauw samenwerken met PIAS en onder gevestigde waarde Starman Records (fysiek). Naast David Broeders, Sander Cliquet en Brent Beukelaer zelf is ook gastmuzikante Nina Kortekaas (Noa Lee, Portland) te horen op verschillende nummers. ‘Lichaam Zoekt Geest’ werd samen geschreven met Roos Denayer (Rosa Butsi, Douglas Firs, UMM).

Hiernaast is Brent zanger en frontman bij The Radar Station (winnaar De Nieuwe Lichting 2020).

Brent Beukelaer (BE)