Brent Beukelaer (BE)

Nederlandstalige indie

Brent Beukelaer (BE)

Brent Beukelaer (BE)

Brent Beukelaer brengt kleine unieke verhalen uit een alternatief universum dat net om de hoek ligt, daarbij geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Spinvis, Boudewijn De Groot, The National en in het bijzonder Lieven Coppieters (met zijn legendarische album Jus d’Orange uit 1976). 

Zijn eigen album, met als titel ‘Heen Zonder Weer’ (aug 2021), neemt je mee naar een kleurrijke wereld die dronken is van speelse eigenzinnigheid. Het is er warm en fris tegelijk en je bekijkt er alles door de bril van een kind met de ogen van een man die de tijd heeft zien stilstaan. Het album is verschenen op CD én vinyl met prachtig artwork van de Gentse kunstenaar Jannes De Schrijver.

In 2016 werd Brent de Belgische winnaar van de prestigieuze Nekka- wedstrijd en in het volgende jaar speelde hij onder andere op Dranouter Festival, in Het Depot (support Maaike Ouboter), de Arenberg (support Stoomboot) en de AB Club (support Walrus). Hiernaast is Brent zanger en frontman bij wijlen Barefoot And The Shoes (winnaar De Beloften, Jonge Wolven en de Maanrockrally) en The Radar Station (winnaar De Nieuwe Lichting 2020).

Brent Beukelaer (BE)