Baptiste W. Hamon (FR)

americana chansons

Baptiste W. Hamon (FR)

Baptiste W. Hamon (FR)

Tijdens een van zijn zeldzame bezoeken aan Frankrijk doopte de Amerikaanse country- en folkmuzikant, zanger en verhalenverteller Townes Van Zandt – een van de absolute helden van Baptiste W. Hamon – zijn croissant in een groot glas Jack Daniels. Als ontbijt. Een bizarre kruising van Amerikaanse en Franse tradities, en een treffende metafoor voor de muziek van Baptiste W. Hamon. Met Jusqu’à La Lumière’ brengt de Parijzenaar zijn derde album uit.

Het nieuwe album kent één Engelstalig nummer: ‘Laughter Beyond The Flames’, een duet met de Noorse singer-songwriter Ane Brun. Een andere samenwerking betreft ‘Je M’abandonne à Toi’, waarvoor de Nederlander Diederik van den Brandt alias Aidan & The Wild de muziek schreef. Afsluiter ‘Revoilà Le Soleil’ is een cover van Hamons landgenoot Jacques Bertin, die het nummer in 1968 uitbracht.

Baptiste W. Hamon heeft na de release van debuutalbum ‘L’insouciance in 2017 veel in Nederland gespeeld en veel media-aandacht gehad, met shows op festivals als ESNS, Into The Great Wide Open en TakeRoot en TV-optredens bij De Avondetappe en Vrije Geluiden. Ook rondom het verschijnen van opvolger ‘Soleil, Soleil Bleu’ (2019) waren de kritieken lovend. “Negen verstilde Franse americanachansons van intrigerende schoonheid”, schreef de Volkskrant. Optredens in onder meer Paradiso en op het Once In A Blue Moon festival volgden. Naar aanleiding van de release van ‘Jusqu’à La Lumière’ zal Hamon opnieuw op de Nederlandse podia te zien zijn.

Baptiste W. Hamon (FR)

"Wat een bijzondere combinatie: Franstalige chansons met Amerikaanse country en americana á la Townes Van Zandt. Parijzenaar Baptiste W. Hamon doet het. (…) Matthijs en Rob, letten jullie op?"

Trouw over 'Jusqu'à La Lumière'

"Het is een cocktail die ook na drie albums nog niets van zijn verleidingskracht heeft verloren."

Parool over 'Jusqu'à La Lumière'

"Het is geen Bruel, geen Hallyday, maar Franstalige americana. Dat klinkt onmogelijk, maar hij bewijst dat het kan"

VARA Gids (Mart Smeets) over Baptiste W. Hamon

"In essentie is Hamon natuurlijk een typische folkmuzikant en daarmee volledig op zijn plaats in de Wereld-rubriek en in dit blad. Maar wat had ik ‘m graag, hors catégorie, onder een kopje ‘prachtig'"

Heaven Magazine over 'Soleil, Soleil Bleu' (****)