Baptiste W. Hamon (FR)

americana chansons

Baptiste W. Hamon (FR)

Americana chansons, zo zou je ze kunnen noemen, de liedjes die Baptiste W. Hamon maakt, een singer-songwriter uit Parijs met liedteksten in z'n moerstaal. Twee authentieke stijlen verenigd - Amerikaanse country en Franse volksmuziek – waarbij je je bij beluistering zowel in de Southern United States als in Île-de-France waant. Hamon reisde in 2016 af naar Nashville om z’n debuutplaat ‘L’insouciance’ op te nemen met producer Mark Nevers, die eerder werkte met Caitlin’ Rose, Vic Chestnutt en Bonnie Prince Billy.

Het nieuwe album ‘Soleil, Soleil Bleu’ (april 2019) heeft Hamon opgenomen in eigen land en met Franse producers, waarmee ook meer moderne elementen hun intrede doen. In Nederland is Hamon inmiddels een graag geziene gast, met optredens op onder andere ESNS 2017, Into The Great Wide Open, TakeRoot en OIABM, alsmede TV-optredens bij De Avondetappe en Vrije Geluiden en een uitgebreide tour langs schilderachtige locaties in feb/mrt 2019 naar aanleiding van de release van de EP ‘De Mille Feux’, die speciaal voor de Nederlandse fans op de markt is gebracht.

foto 1
foto 2

734

"Het is geen Bruel, geen Hallyday, maar Franstalige americana. Dat klinkt onmogelijk, maar hij bewijst dat het kan"

VARA Gids (Mart Smeets) over Baptiste W. Hamon

"In essentie is Hamon natuurlijk een typische folkmuzikant en daarmee volledig op zijn plaats in de Wereld-rubriek en in dit blad. Maar wat had ik ‘m graag, hors catégorie, onder een kopje ‘prachtig'"

Heaven Magazine over 'Soleil, Soleil Bleu' (****)