The Calicos (BE)

indierock / americana

The Calicos (BE)

The Calicos (BE)

The Calicos, zes jonge gasten uit Antwerpen, overtuigden in het voorjaar van 2018 de jury van Humo's Rock Rally met songs die stevig in de traditie van Wilco, Ryan Adams, The War On Drugs of Jonathan Wilson zijn geworteld, pedalsteel incluis. Waarna de band werd bijgezet in de galerij der groten, naast andere illustere winnaars als Evil Superstars, Whispering Sons of Goose.

Singles ‘Our House’ (eind 2018) en ‘Driftwood’ (begin 2019) waren een fijne kennismaking, deden het goed op de nationale radio in eigen land en droegen bij aan een prachtig concert- en festivaljaar. Derde single 'Nova' kon vanaf eerste helft 2020 rekenen op veel airplay, nu ook in Nederland. En het daaropvolgende 'Heartbreaker' (najaar 2020) en de meest recente single 'Follow You Down' (februari 2021) doen reikhalzend uitkijken naar het voorjaar 2021 te verschijnen debuut 'The Soft Landing'.

Een band zou voor minder gaan zweven, maar niet The Calicos. Zoals wel vaker gebeurt met Humo’s Rock Rally-helden (Novastar, Admiral Freebee), neemt het zestal, onder de hoede van Tobie Speleman (o.a. Geppetto & The Whales) ruim de tijd voor songs en sound, want met minder dan een knaller van een debuutalbum nemen ze geen genoegen. The Calicos zijn volwassen geworden.

Deze band is klaar een breed, muziekminnend publiek aan te spreken en uit te groeien tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen. 

The Calicos (BE)

"Nu is er dat debuut dat áf klinkt en vol staat met mooie trage liedjes waarin nog maar eens te horen is hoe mooi Vermaelen kan zingen"

OOR

"Klasse debuut van het Antwerpse combo dat een perfecte landing maakt na een onberispelijke vlucht"

Written in Music

"De hooggespannen verwachtingen worden waargemaakt"

Krenten Uit De Pop