Echo Beatty (BE)

alternative pop / indie rock

Echo Beatty (BE)

Echo Beatty (BE)

Met twee albums en een EP, alledrie unaniem geprezen door de muziekpers, reeds in de broekzak grijpt Echo Beatty met ‘Vision Glitch’ (maart 2023) opnieuw de luisteraar bij de schouders voor een rit naar opwindende oorden waar realiteit en droom versmelten. Echo Beatty speelt op ‘Vision Glitch’ – het derde album en het eerste sinds het duo een solo project werd – met de spanning tussen brutale gitaren en aanstekelijke melodieën en roept weidse landschappen op, evenals de kronkelige wegen die er doorheen snijden. 'Vision Glitch' is zo'n album dat je gezelschap houdt wanneer je gaat en gaat en onderweg en weg bent. Het werd opgenomen in een chalet met panoramisch uitzicht in de Belgische Ardennen en gemixt door Omar Yakar Jr, die eerder samenwerkte met The War on Drugs, Warpaint en Perfume Genius. ‘Vision Glitch’ is de eerste release van Echo Beatty op het Belgische kwaliteitslabel Unday Records (Dans, Dans, Millionaire, The Bony King Of Nowhere).

Echo Beatty, ook bekend als Annelies Van Dinter, maakt al muziek sinds haar tienerjaren. Ze groeide op met Bob Dylan, Fleetwood Mac, Led Zeppelin, Jeff Buckley en Radiohead, begon te drummen in punkbands en verloor nooit helemaal haar punk spirit. Met invloeden die variëren van desert blues tot experimentele niche en alternatieve klassiekers, begon ze haar eigen nummers te schrijven en voelde ze dat de weg haar ware thuis was. Door de jaren heen heeft ze door Europa en de VS getoerd met verschillende bands, altijd op zoek naar experiment met nieuwe sounds en samenwerkingen met andere muzikanten. Haar muziek is een echte weerspiegeling van haar vastberadenheid en haar nooit eindigende zoektocht naar nieuwe en opwindende muzikale horizonten. Met een bezwerende stem en heel eigen gitaarspel, wasemen Echo Beatty's bijzondere songs en live shows een urgentie en intensiteit uit die je moet ervaren.

Voor liefhebbers van: Big Thief, PJ Harvey, Julia Holter, Cate Le Bon en Yo La Tengo
 

Echo Beatty (BE)

"Vision Glitch is de plaat die Annelies Van Dinter moest maken, wij zijn enkel passerende passanten die ademloos aansluiten."

Written in Music

"Dit zou zo maar eens tot één van de grote verrassingen van dit jaar kunnen uitgroeien. Heerlijke luistert(r)ip!"

De Subjectivisten over 'Vison Glitch'